Kookworkshop authentiek Azië

Kookworkshop Authentiek Azië

Heerlijke geuren, markten vol met kraampjes die onweerstaanbare snacks bereiden en kleine restaurantjes met smaakvolle lokale gerechten. Welkom in Azië! We maken verschillende authentieke gerechten en vertellen je uiteraard de achtergronden, speciale technieken en waar je producten eventueel kunt kopen. Je gaat gerechten maken ‘from scratch’, dus geen kant-en-klare zakjes of kruidenpasta’s. Alle ingrediënten liggen vers op de keukentafel en jij mag er iets moois van maken.

Keuze uit

  • Indiaas
  • Thais
  • Maleisisch
  • Japans

Vooraf inventariseren we mogelijke wensen ten aanzien van vis/vlees/vegetarisch en eventuele allergieën om een passend menu te kunnen verzorgen. 

  • Geschikt voor groepen tot circa 35 personen
  • Workshop voor (extra) gemotiveerde gasten die echt wat nieuws willen leren
  • Tijdens de workshop wordt extra aandacht besteed aan de regio, speciale ingrediënten/bereidingen.
  • Verschillende gerechten/gangen in de sfeer van het land gepresenteerd en genuttigd.
  • De workshop duurt circa 3,5 tot max 4 uur

Kosten

Keuze uit standaard of uitgebreid
Standaard: € 55,00 p.p. incl. btw
Uitgebreid: € 60,00 p.p. incl. btw
Hierbij zitten 4 consumpties, koffie/thee na afloop en de receptuur inbegrepen.
Indien gewenst kan de workshop worden uitgebreid met een van onze extra’s.

Indiaas

De Indiase keuken is beroemd om haar heerlijke curry’s; kruidig met de nodige ‘pit’. Maar er is veel meer dan dat! Tijdens de kookworkshop maak je met elkaar verschillende Indiase gerechten uit diverse regio’s. De Indiase keuken kent een rijke verscheidenheid aan vegetarische gerechten: een combinatie van heerlijke groentes, kruiden en specerijen zorgen ervoor dat je vlees/vis helemaal niet mist. Naast de vegetarische gerechten komt er ook iets met vlees/vis op tafel.

Thais

In Thailand zijn door de uitgestrektheid van het land regionaal veel verschillen te vinden. Wat de verschillende keukens van Thailand met elkaar verbindt is het verenigen van de smaaksensaties pittig, zuur, zoet en zout en het enthousiaste gebruik van grote hoeveelheden verse kruiden. We koken met frisse, pittige en kruidige Thaise smaken. Sereh, laos, limoenblad, gember zorgen voor een heerlijke geur in de keuken.

Maleisisch

De verrassende Maleisische keuken is, net als de bevolking, een echte mix van verschillende achtergronden. In Maleisische gerechten ontdek je onder meer Chinese, Indiase, Thaise en Indonesische invloeden. Met alle lokale verschillen kenmerkt Maleisisch eten zich in het algemeen als kruidig en sterk van smaak, wat overigens niet altijd scherp betekent. Eten zonder kruiden is ondenkbaar!

Japans

Het land van de reizende zon, sumu-worstelaars en geisha’s. Op het gebied van eten denk je bij Japan waarschijnlijk al snel aan sushi. Maar Japan heeft nog veel meer te bieden.

Met zijn uitgebalanceerde smaken, respect voor de seizoenen en gebruik van prachtige producten is het een keuken die zeer de moeite waard is om te leren kennen. Veel gebruikte ingrediënten in de Japanse keuken zijn rijst, noedels, soja, mirin en wasabi.