Start Kookcursus Italiaanse Keuken (4x)

Datum: 20180226 | Tijd: 18.00-22.00u

Basis kookcursus Italiaans koken

Met de kookcursus Italiaans nemen we je in 4 avonden mee naar de Italiaanse keuken die nooit verveelt en de talrijke mogelijkheden. Pure producten van het seizoen en verschillende invalshoeken van diverse regio’s staan centraal. Op verzoek start maandag 29 januari 2018 een nieuwe 4-avonden Italiaanse kookcursus. Ga mee op deze culinaire Italië reis waar extra aandacht wordt besteed aan de culinaire regio’s, kooktechnieken, speciale ingrediënten en bereidingswijzen.

Reis door Italiaanse smaken en gerechten

Tijdens deze kookcursus starten we met de noordelijke (berg)regio van Italië en eindigen we als laatste op de heerlijke (zonnige) Italiaanse eilanden. Er komen verschillende technieken en gerechten aan bod. We maken risotto, pasta, pizza, brood, zoetigheid en werken met vis/vlees/wild en vega ingrediënten. Je leert ‘trucjes’ hoe je bijvoorbeeld het beste verschillende soorten deeg maakt, wild fileert, een salade mooi decoreert en nog veel meer.

Tijden de Italiaanse kookcursus koken we ‘from scratch’ (dus geen pakjes en zakjes). Elke les gaan we aan de slag met eerlijke, verse seizoensproducten die we om toveren in smakelijk Italiaanse gerechten.

Het wordt zeker een mooie aanvulling voor jou om thuis het koken uit te breiden en meer te variëren. Voor jezelf of voor je gasten.
Je kunt zelfs vertellen in welke provincies de gerechten gemaakt en gegeten worden!

Data en thema’s kookcursus Italiaans

26 februari       Thema Regio noord: Ligurië, Piëmont, Venetië

26 maart           Thema Regio midden: Lazio, Abruzzen, Marken, Toscane & Umbrië

23 april             Thema Regio zuid: Apulië, Basilicata, Campani

in overleg          Thema Eilanden: Sardinië,  Sicilië en Eolische Eilanden

Kosten

€ 195,- (incl. 4- avonden kookcursus, drankjes & receptuur)

Mocht je speciale dieetwensen hebben horen we het graag zodat we hier zo goed mogelijk rekening mee kunnen houden.