Start Kookcursus Frans (3x)

Datum: 20170912 | Tijd: 18.00-22.00

Starliciousfood-Zakelijk-1

De Franse keuken kent een enorme variatie aan streekgerechten en is daarnaast de bakermat voor de culinaire wereld. De Franse klassiekers zijn een must voor koks over de hele wereld en voor elke enthousiaste thuiskok die aan de slag wil gaan met de basis van de Franse keuken.

 

 

 

Frankrijk is het land van de vele kazen, uitgebreide aardappelbereidingen zoals Pommes Anna, Pommes Duchesse en niet te vergeten zijn de Fransen meesters in heerlijke desserts en gebak. Kortom Frankrijk is een oneindige inspiratiebron wat we in deze kookcursus van 3 avonden proberen ‘te vangen’.

 

Koken uit de regionale Franse keuken

We nemen je in deze cursus mee door de Franse keuken in een combinatie van streek en klassiek Frans. We starten met Regio Zuid en koken daarna richting Noord Frankrijk. Daarnaast werken we elke avond met smaakvolle producten van het seizoen. Je krijgt tips hoe je het beste de gerechten tot de juiste ‘smaak’ kunt brengen, herkomst van ingrediënten en waar je allerlei producten in de buurt kunt kopen.

 

Regio Zuid: Tijdens deze (na)zomer avond starten we met zonnige gerechten uit het zuiden. Rijk aan groenten, fruit en vis. Denk aan een Bouillabaisse, de klassieke Provençaalse vissoep en een heerlijke salade Niçoise.

Regio Midden: Een herfstige avond met smakelijke gerechten uit het midden van Frankrijk. Dit is een keuken die veel ‘herfstsmaken’ kent. Denk aan Champignons à l’Escargots, Tarte Tartin uit Orléans en Vichyssoise (prei/aardappelsoep uit Vichy) en nog veel meer

Regio Noord: Deze 3e avond staat in het teken van warme winterse smaken uit Noord Frankrijk. Denk bijvoorbeeld aan Quiche Lorraine, Cailles aux raisins (kwartel met druiven) en Cotes de Veau à la Normande (Normandische kalfskoteletten)

 

Data kookcursus Frans

Ontdek en reis mee naar….

dinsdag 12 september: Zuid-Frankrijk

dinsdag 10 oktober: Midden-Frankrijk

dinsdag 14 november: Noord-Frankrijk

Open voor individuele inschrijving

Deze kooklessen zijn op basis van individuele inschrijving. Je kunt je dus alleen, met 2 of meerdere personen inschrijven.

 

Kosten

€ 150,- (incl. 3- avonden kookcursus, drankjes & receptuur)

Adres

StarliciousFood Kookstudio Eindhoven

Visserstraat 16C

5612 BT Eindhoven