RECEPT!

In tegenstelling tot de wereldwijde situatie gaan we een zonnig en koninklijk weekend tegemoet. Je hebt vast tijd om de keuken in te duiken en iets nieuws te koken/bakken.

Hierbij het recept van een zomerse/feestelijke tulband, een heerlijke combi van zoete- en frisse/zure smaken!

Maak zelf een heerlijke Kokos, Passievrucht en/of Limoen Tulband

Ingrediënten:
240gr zachte boter
280gr (fijne) kristalsuiker
4/5 eieren
120ml melk
250gr bloem
50gr kokosbloem
1 tlp bakpoeder
snuf zout
100gr geraspte kokos (diepvries)
1 tlp vanille extract

Voor het glazuur
2 eetl gesmolten boter
2 eetl melk
150gr poedersuiker
3 passievruchten of limoenzeste
hand kokosschaafsel (grof eventueel geroosterd)

Werkwijze:
• Oven 180C voorverwarmen
• Bakblik invetten met bakspray
• Zachte boter met suiker goed mixen. Voeg eieren en vanille extract toe.
• Voeg melk toe tot een egale massa
• Voeg bloem, bakpoeder, zout en als laatste de geraspte kokos toe
• Bak de tulband in circa 55min gaar en laat deze iets afkoelen voor de glazuur
• Vermeng de gesmolten boter met de melk en poedersuiker tot een witte substantie die langzaam van een lepel loopt.
• Decoreer de cake met het glazuur, wat verse passievruchtpitjes of limoenzeste en kokosschaafsel