Recept van een viscurry!

We missen het echt…..die gezellige drukte in de keuken, de lekkere geuren, heerlijke gerechten op tafel en de rommel na afloop;-) ….

Omdat we jullie niet kunnen ontvangen in de kookstudio hier een van onze favoriete curry recepten. Gezien de populariteit van onze Curry workshops hebben we gelijk een nieuwe datum op de website gepost (12 juli)….dan heb je iets om naar uit te kijken.
https://starliciousfood.nl/…/2020-07-12-kookworkshop-curry…/

Kookinspiratie voor thuis: een heerlijke viscurry met invloeden uit Sumatra (Indonesië)

Voor de currypasta:

4 kemirienoten *
2cm verse gember
5-7 sjalotten
2 teentjes knoflook
½ tl kurkuma

Overige ingrediënten:
4 stevige witvisfilets (denk aan zeewolf/kabeljauw/skrei)
3dl kokosmelk
2 serehstengels (citroengras)
5 limoenblaadjes *
5/7 chilipepertjes *
1 limoen
snuf suiker
zonnebloemolie
zout

Hoe maak je de viscurry?

  • Hak de sjalotten en knoflook grof, rasp de gember.
  • Vijzel/vermaal de ingrediënten voor de curry pasta tot een compacte substantie.
  • Kneus de sereh (bijv. met de vijzel), verwijder de steeltjes van de chilipepertjes (halveer ze eventueel).
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak hierin de currypasta samen met de sereh, limoenblaadjes en chilipepertjes in 5 minuten geurig. (blijf roeren!)
  • Voeg de kokoksmelk, snuf suiker en zout en een scheut water toe, laat de saus op laag vuur enkele minuten inkoken.
  • Controleer de visfilets op eventuele graten en indien gewenst snijd ze in gelijke stukken.
  • Leg de filets voorzichtig in de saus en stoof ze in 5-10 minuten gaar.

Maak de curry op smaak met wat limoensap, peper en zout. Serveer met bijv. (kleef)rijst en een extra partje limoen.
Op je gezondheid!

Tips

* Kemirienoten koop je bij de toko of een AH met ruim assortiment. Bewaar deze op een veilige plek gezien ze rauw giftig zijn.
* Limoenblad koop je het beste bevroren, droge varianten hebben nauwelijks smaak. Je vind deze in de meeste toko’s met een redelijk assortiment.
* Chilipepertjes> er bestaan verschillende soorten met een variatie in ‘pittigheid’. Een grote rode peper (bijv. van de supermarkt) is doorgaans een stuk milder dan kleine pepertjes van de toko.

Heb je vragen? Stel ze gerust!