DATUM: 20180207 | TIJD: 18.00-22.00

Nieuwsgierig naar de keukens van het Midden-Oosten? In februari starten we met een heerlijke kookcursus ‘Reis door het Midden-Oosten’ in 3 avonden. Elke avond heeft een bepaald landen- en smaakthema.

We koken met kersverse producten en maken authentieke gerechten. Je krijgt tips hoe je het beste de gerechten tot de juiste ‘smaak’ kunt brengen, herkomst van ingrediënten en waar je allerlei producten in de buurt kunt kopen.

RIJKE VARIATIE ARABISCHE SMAKEN

We maken verschillende (kleine) gerechtjes zowel vlees, vis als vegetarisch. Uiteraard krijg je extra achtergrond informatie over de gerechten, ingrediënten en verschillende bereidingswijzen. Ingrediënten zoals granaatappel, oranjebloesem, za’atar, sumac, aubergines, saffraan en nog veel meer liggen voor je klaar op de keukentafel.

Tijdens deze kookcursus leer je verschillende kooktechnieken van de verschillende keukens uit het Midden-Oosten, koken we ‘from scratch’ (dus geen pakjes en zakjes) en leer je om te gaan met verschillende (nieuwe) producten. Natuurlijk krijg je de receptuur mee naar huis en tips waar je alle ingrediënten het beste kunt kopen.

DATA ‘REIS DOOR HET MIDDEN-OOSTEN’

Ontdek en reis mee naar….

7 februari: Turkije/Griekenland

14 maart: Libanon/Syrië

18 april: Irak/Iran

KOSTEN

€ 150,- (incl. 3- avonden kookcursus, drankjes & receptuur)