Start Basis Kookcursus Mediterranee (5x)

Datum: 20170911 | Tijd: 18.00-22.00

Basis kookcursus Mediterranee bij Starliciousfood Eindhoven als je meer producten, variatie, smaak, en techniek in je gerechten wilt brengen.

Waarom Kookcursus Mediterranee?

Ben je startend amateur kok en/of kook je al wat langer maar mis je bepaalde culinaire ‘basis’ kennis? Je maakt thuis vaak dezelfde gerechten (die toch wel goed smaken) maar eigenlijk wil je wel eens wat meer ‘durven’ in de keuken? Op maandag 11 september ’17 start de Basis Kookcursus met het thema ‘Mediterranee’.

 

Doel van deze cursus is jou basis kooktechnieken en productkennis bij te brengen waarmee je thuis in de keuken aan de slag kunt met meer handigheid en kunde. Spreekt dit je aan?  Schrijf je in voor deze open Basis Kookcursus Mediteranee (Rondje Middellandse Zee).

Kooktechnieken en productkennis bij Basis Kookcursus Mediterranee

Tijdens de Basis Kookcursus Mediterranee maak je kennis met een breed scala aan kooktechnieken, producten en bereidingswijzen. Denk aan snijtechnieken, binden, blancheren, fileren, sauzen maken, werken met deeg, wild bereiden etc.

We maken elke kookles verschillende gerechten die mooi op elkaar zijn afgestemd. Je krijgt extra uitleg over de technieken die de desbetreffende avond centraal staan en uiteraard krijg je de receptuur mee naar huis.

Kooklessen ‘Rondje Middellandse Zee’

Het leuke is dat je tijdens deze kooklessen een ‘Rondje Middellandse Zee’ kookt. Elke avond staat een bepaald land of landen centraal die grenzen aan de Middellandse Zee. Zo werk je niet alleen je keuken ‘skills’ bij maar krijg je ook extra kennis van producten, smaken en bereidingswijzen uit de verschillende landen mee. Zo bereid je bijvoorbeeld  sauzen uit de Franse keuken, fileer je vis uit de Spaans/Marokkaanse keuken, wild uit de Italiaanse keuken en deeg uit de Libanese keuken.

Data en thema’s Basis Kookcursus ‘Mediterranee’

De gehele kookcursus bestaat uit 5 avonden. De workshops starten om 18.00u en eindigen rond 22.00u. Elke avond heeft een ‘knipoog’ naar een bepaalde keuken.

11 september’17 : Spaanse & Marokkaanse keuken

9 oktober’17 : Franse Keuken

13 november’17 : Italiaanse Keuken

15 januari’18 : Griekse & Turkse Keuken

12 februari’18 : Libanees & Israelische Keuken

Kosten

De kosten van deze kookcursus (5 avonden) zijn € 245,-

Prijs is inclusief bijpassende dranken, koffie/thee en receptuur

ADRES

StarliciousFood Kookstudio Eindhoven

Visserstraat 16C

5612 BT Eindhoven